top of page
Search
  • Vanion1978

BRADLEY WALSH - NOVÝ SPOLEČNÍK GRAHAM O'BRIEN


“Pamatuji si, jak jsem se díval na Williama Hartnella v roli prvního Doktora. Černobílý obraz působil na kluka, kterým jsem tehdy byl, velice strašidelně. Zíral jsem vždy jako zkamělý, ale zároveň jsem se těšil, jak se budu dívat na další díl schovaný pod postelí a zakrývající si oči. A přesně takhle ze mne stal fanoušek seriálu. Vystál jsem nekonečnou frontu na lístky do Carlton picture house ve Watfordu kvůli tomu, abych viděl úžasného Petera Cushinga jako Doktora (jedná se o film Dr. Who and the Daleks z roku 1965 - pozn. red.) v celovečerním barevném hraném filmu. A jestli jsem nadšený, že se stanu součástí tohoto revolučního zlomu v historii seriálu? No, jasně!" To jsou slova nejznámějšího ze všech nových společníků 13. Doktora Bradleyho Walshe. Tento britský komik, herec, moderátor, zpěvák a bývalý profesionální fotbalista je poslední a zároveň zřejmě nejznámější novou tváří v Doctor Who.


Bradley John Walsh se narodil 4. června 1960 ve Watfordu, v hrabství Hertfordshire, kde v nedalekém Leavesdenu prožil dětství. Chodil do školy v Garstonu (dnes známé jako Francis Combe Academy), kde projevil zvláštní zájem o sport a média. V obou oborech úspěšně absolvoval. Byl mimojí členem školního fotbalového mužstva, za které nastřílel 64 gólů.


V 18. letech se stal profesinálním fotbalistou.V letech 1978-1980 působil v FC Brentford, který tehdy působil ve 3. anglické divizi. Nepropracoval se do prvního týmu, ale pravidlně nastupoval za rezervu. V sezóně 1978-1979 nastoupil za FC Barnet v 5 zápase. Komplikovaná zlomenina kotníku ukončila v roce 1980 jeho kariéru krátce poté, co odehrál 25 zápasů za Dunstable Town v nižší soutěži. Během těchto 25 zápasů dokázal vstřelit 15 gólů. Hrál také za Tring Town, Boreham Wood and Chalfont St. Peter.


Velmi často se účastní také exhibice Soccer Aid, kterou v roce 2006 založil zpěvák Robbie Williams spolu s moderátorem a také zpěvákem Jonathanem Wilckesem. Jedná se o fotbalové utkání mezi Anglií a zbytkem světa. Za oba týmy nastupují celebrity a bývalí fotbalisté. Akce se koná každé dva roky a zúčastnili se jich takové osobnosti jako světoznámý kuchař Gordon Ramsay, bývalý pilot F1 Eddie Irvine nebo bývalý hokejista Sergej Fjodorov. Za bývalé fotbalisty nastoupili např. Ruud Gulit, Peter Schmeichel či Gianfranco Zola. Výtěžek akce je věnován na konto UNICEF U. K. Do dnešního dne akce vynesla cca 20 milionů liber (více než půl miliardy Kč). V roce 2006 pomohl Walsh k vítězství jako hráč, v letech 2012 a 2016 jako kouč.


Svoji bohatou televizní kariéru zahájil v roce 1994 na BBC One, kde se stal součástí týmu moderátoru losování Národní loterrie. Mezitím se živil různě, stal se z něj dokonce na tři měsíce pikolík v dovolenkovém resortu Pontins v Morecambe. Poté, co se stal veřejně oblíbeným, přetáhla si ho konkureční ITV, která mu nabídla roli moderátora soutěže Midas Touch. V roce 1997 převzal moderování britské verze populární televizní soutěže Wheel of Fortune (na základě tohoto formátu byly v ČR po revoluci úspěšné soutěže Tutovka a Kolotoč). Moderování mu vydrželo rok, po kterém se rozhodl vrhnout se na herectví.


Jeho první rolí byl štěk v seriálu Lock, stock ..., který běžel na televizi Channel 4. Ta mu také nabídla roli v televizním filmu Mike Bassett: England Manager. V roce 2002 se vrátil do ITV, kde již získal normální roli v seirálu Night and Day. V letech 2004-20086 se objevoval v epizodních rolích v seriálu Coronation street, který na britských televizních obrazovkách běží od roku 1960. V roce 2008 se objevil ve dvou epizodách The Sarah Jane Adventures (spinoff Doctor Who), kde hrál entitu, která se živí strachem lidí. o rok později se začal objevovat v seriálu Law&Order: UK.



Mimo jiné moderoval také televizní soutěž The Chase, která se stala v Británii velmi populární. Jednalo se o kvízovou soutěž, které se účastnilo také mnoho celebrit. Ta se stala tak populární, že ji od Britů koupila i jedna z amerických televizí, kde pilotní díl opět moderoval Bradley Walsh. Mezi další pořady, které moderoval nebo moderuje patří pořady The Game Show Story o historii britských televizních soutěží, Keep it in the Faimily, Crime Thriller Awards, Cash Trapped a spoustu dalších.


Mimo dalších aktivit vydal v listopadu 2016 své debutové album s názvem Chasing Dreams, které obsahuje především cover verze známých jazzových skladeb, ale také titulní píseň, kterou Walsh sám složil.

11 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page