top of page
Search
  • Vanion1978

TOSIN COLE - NOVÝ SPOLEČNÍK RYAN SINCLAIR


"Jsem vděčný a nadšený, že se stanu součástí seriálu v rámci tohoto týmu. Už se nemůžu dočkat, až vstoupím do světa legendy jménem Doctor Who." Těmito slovy okomentoval v řijnu 2017 Tosin Cole fakt, že byl vybrán jako jeden ze společníků 13. Doktora.


Tosin Cole se narodil 23. ledna 1992. V roce 2009 se jako sedmnáctiletý hrál v divadelní hře Wasted! Jedná se o moderní pojetí Shakespearovy hry Julius Caesar, kterou produkovala společnost Intermission. Jedná se o společnost, která pomáhá teenagerům, aby se z nich nestali delikventi.


V televizi se poprvé objevil v teenagerovském dramatu BBC nazvaném The Cut. To bylo v roce 2009. Později se účinkoval v seriálu EastEnders: E20, spinoffu britské soap opery EastEnders, jejíž první série byla odvysílána již v roce 1985. Zde se mimo jiné setkal s Mandip Gill, se kterou společně bude nyní v TARDIS cestovat poboku Doktora prostorem a časem. Kvůli roli se musel naučit tancovat a předvést své umění v čele profesionální taneční skupiny Flawless. Sám označil tuto zkušenost za velmi stresující. Poté se stejně jako Mandip Gill objevil v seriálu Hollyoaks.


Ve sci-fi světě není úplným nováčkem. Objevil se v epizodní roli pilota Lt. Bastiana v Star Wars: Episode VII - The Force Awaken (2015). Zařadil se tak po bok Felicity Jones (Rogue One: Star Wars Story), Davea Prowse (Star Wars - Epizody IV - VI) a Warwicka Davise (Star Wars - Epizoda VIII), kteří se stejně jako on objevili v sci-fi legendách Star Wars a Doctor Who.

EndFragment

2 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page