top of page
Search
  • Vanion1978

MANDIP GILL - NOVÁ SPOLEČNICE YASMIN KHAN


Když byla v listopadu 2017 Mandip Gill oznámena jako společnice 13. Doktora, neskrývala nadšení: “Připadám si jako ve snu, že jsem se stala členem rodiny rodiny Doctor Who. Je to ikonický seriál s úžasnou fanouškovskou základnou a já se nemohu dočkat na všechno, co to s sebou přináší. Některé role se zdají být pro herce nedosažitelné. Toto je jedna z nich. Zdála se mi tak nedosažitelná, že jsem ani několik týdnů po oslovení nemohla uvěřit, že se to stalo. Pracovat s Jodie, Bradleym a mým starým dobrým přitelem Tosinem bude vzrušující. Tento seriál je nahony vzdálen tomu, co jsem dělala dosud. O to více jsem nadšená.”


Kdo je tedy Mandip Gill, která bude hrát společnici Yasmin Khan?


Mandip Kaur Gill se narodila 5. ledna 1988 v anglickém Leedsu. Díky svým indickým kořenům hovoří kromě angličtiny také pandžábštinou. Vystudovala BA Hons Acting na University of Central Lancashire (UCLan) v Prestonu v hrabství Lancashire. Jedná se o tříletý studijní obor vyučovaný předními umělci (nejen divadelními), který je zaměřený na herecké styly a herectví v kontextu doby.


Jako každý herec začínala v divadle. Hrála v několika divadlech, mimo jiné v Royal Exchange Theatre v Manchesteru ve hrách BRUNTWOOD CEREMONY, BRITANNIA WAVES THE RULES).

Svoji první televizní roli získala v roce 2012, kdy se objevila jako Phoebe McQueen v seriálu Hollyoaks, který na televizi Channel 4 běží od roku 1995. V seriálu, který pojednává o životních eskapádách skupiny teenagerů od jejich studia na střední škole až po skuteční život se všemi radostmi i starostmi, vydržela do roku 2015. Poté se mihla mimo jiné v seriálech Cuckoo (populární britský sitcom o flákači, který má plno prapodivných keců a vyznává hnutí New Age), Doctors (seriál o životech personálu nemocnice v Birminghamu), The Good Karma Hospital (seriál o začínajícím doktorovi Ruby Walkerovi, který přijíždí do jižní Indie, aby tam získal práci) či Casualty (seriál o zaměstnancích urgentního příjmu v nemocnici ve městě Holby).


V letošním roce bude mít premiéru film The Flood, ve kterém si zahrála např. po boku Leany Headey (fanouškům seriálů známá jako Sarah Connor z Terminator: The Sarah Connor Chronicles nebo jako Cersei Lannister z Hry o trůny).


Mandip je nadanou tanečnicí a zpěvačkou, mezi jejíž koníčky se řadí atletika, badminton, basketbal, box, fotbal a jízda na koni. Zajímá se také o stage combat (znám také jako fight choreography), což je specializovaná divadelní technika, jejímž cílem je vytvořit na jevišti vytvořit iluzi skutečného fyzického souboje, aniž by se ovšem hercům něco stalo.


2 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page